SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion

Ingrediente - Prajitura cu bulion


pt foi:
11 linguri de ulei
11 linguri de zahar
11 linguri de pasta de tomate(sau bulion)
1 praf de copt
putina sare
esenta de rom
faina cat cuprinde
Umplutura:
200 nuca macinata
2 borcane de gem de capsuni(e grozava cu silvois sau marmelada cum se facea inainte la tara)
Glazura cioco:
3 linguri de cacao
3 linguri zahar pudra
3 linguri de apa calduta
1 lingura de ulei
Pt decor zahar pudra sau bombonele
Mod de preparare - Prajitura cu bulion
Se amesteca ingredintele pt foi si sincer eu am facut o portie si jumatate tava mea fiind mai mare
Faina cu sigutanta va intra 20 linguri pline cu varf cat sta pe ele ,trebuie sa iasa un aluat nici tare nici moale sa se poate lucra bine cu el,si se intind 5-6 foi care se coc de dosul tavii (depinde de tava cat de mare e)
Se coc repede foile aproximativ  10 minute pt o foaie
Duca ce sant coapte se ung cu gem simplu sau  cu nuca macinata ,eu am ales ambele varinate
Pe prima foaie am apus gem de capsuni apoi foaia 2 am pus gem cu nuca macinata ,foaie 3 gem ,foaia 4 gem cu nuca si foaia 5 gem,iar deasupra am facut glazura de ciocolata si am ornat cu zahar pudra
Trebuie sa stea 2-3 ore sa se inmoaie bine dupa care se poate taia foarte usor
e o prajitura usor de facut si buna si nici scumpa
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura cu bulion
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z