SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Prajitura caramel

Prajitura caramel

Ingrediente - Prajitura caramel

Pentru blat: 5 oua, 250g zahar, 250g faina, 5 linguri ulei, 5 linguri apa, 1 plic praf de copt. Pentru crema: 250g zahar, 200g unt, 200ml apa, 2 oua, 3 linguri de faina. Pentru glazura: 4 linguri apa, 4 linguri zahar, 4 linguri cacao, 1 lingura mare unt sau margarina.
Mod de preparare - Prajitura caramel
Pentru prepararea blatului:
Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza un caramel. Il lasi sa se racoreasca putin si il torni treptat in albus amestecand incontinuu.
Adaugi peste albusuri treptat si uleiul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.
Torni compozitia in tava si o coci. Cand e rece, tai blatul pe orizontala si il umpli cu crema.

Pentru prepararea cremei:
Zaharul il caramelizezi, il stingi cu apa si lasi pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Il lasi deoparte sa se raceasca.
Cele 2 oua le bati un pic si le freci cu faina, le pui peste caramel si amesteci bine.
Pui crema pe aburi si o fierbi pana se ingroasa. O lasi la racit si apoi o mixezi cu untul.

Pentru prepararea glazurei:
Toate ingredientele le fierbi pe foc pana se dizolva zaharul si o torni calduta peste prajitura.
O dai la rece pentru cateva ore apoi o tai.
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 4 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura caramel
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z