SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Placinta cu gem

Placinta cu gem

Ingrediente - Placinta cu gem


Foaia:
1 ou
250 ml. apa
1 plic praf de copt
3 linguri ulei
1 lingura de otet
putina sare ( un vf. de cutit
1 pachet unt sau margarina RAMA
5oo -700 g. faina
Umplutura:
330 g. gem
Mod de preparare - Placinta cu gem
Foaia:
Intr-un vas se pune apa, oul, sarea, uleiul praful de copt si otetul peste el.
Se adauga 500g. faina si se framanta incat sa iasa un aluat potrivit de moale.
Untul se lasa la temperatura camerei (sa fie moale), sa se poata intinde pe foaie.
Aluatul se imparte in doua parti. Se intinde o foaie cat se poate de subtire si se unge cu unt, se impatureste si se lasa la rece. 15 minute.  La fel se procedeaza si cu cealalta.Operatia se repeta de doua ori.
Se intinde foaia sub foma dreptunghiulara, se intinde gemul, se ruleazasi se pune intr-o tava rotunda , sub forma de melc. Se completeaza "melcul"cu cealalta foaie, se taie si se da la cuptor.Cand s-a rumenit , se scoate si se pudreaza.
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Placinta cu gem
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z