SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Placinta cu branza

Placinta cu branza

Ingrediente - Placinta cu branza


100 g stafide;
1 kg branza dulce de vaci;
2 linguri esenta de rom;
60 g faina;
coaja rasa de la o lamaie (si, optional, si de la o portocala);
12 plicuri de zahar vanilat (100 g);
1 galbenus de ou (pentru uns foaia de placinta),
aluat pentru placinta sau foi de placinta din comert.
Mod de preparare - Placinta cu branza
Preparare placinta cu branza de vaci si stafide: Preparati in primul rand aluatul pentru foi(preparare aluat placinta), dupa care incepeti prepararea umpluturii. Este de preferat sa aveti aluatul preparat de seara si sa-l lasati peste noapte la frigider.

Incepeti pregatirea ingredientelor pentru umplutura.

Puneti intr-un bol stafidele, cu o ora inainte de a va apuca de placinta, si turnati esenta de rom peste ele. Mai amestecati, din cand in cand, ca sa se imbibe bine esenta de rom in stafide.
Puneti zaharul peste branza si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Adaugati si coaja de lamaie si de portocala. Turnati si faina, putin cate putin, amestecand permanent pana se omogenizeaza cu branza. In final, adaugati si stafidele si mai amestecati putin, dupa care puteti umple placinta.

Scoateti aluatul din frigider (daca nu folositi foi din comert) si taiati-l in doua. Intindeti o foaie cat tava de mare, puneti o hartie de copt pe fundul tavii si asezati foaia de aluat. Preferabil este sa-l intindeti putin mai mare decat tava, dupa care sa taiati marginile suplimentare.
Adaugati crema de branza si intindeti-o uniform pe toata suprafata foii. Intindeti si a doua foaie de aluat si puneti-o in tava. Taiati marginile care depasesc suprafata tavii, dupa care ungeti foaia cu galbenusul de ou pe toata suprafata.
Introduceti apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati 40 de minute sa se coaca.

Cand placinta este maro-aurie la suprafata o puteti scoate din cuptor. Lasati-o sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit, scoateti placinta din tava, taiati-o felii, in ce forma doriti, si presarati-o cu zahar pudra pe deasupra. O puteti servi atat calda, cat si rece.
SURSA
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 4.5 / 5
4 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Placinta cu branza
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z