SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Pizza zambareata

Pizza zambareata

Ingrediente - Pizza zambareata

  Pentru aluat:  
50 g unt
Circa 50 g ulei pentru framantat
Circa 150 ml apa
O lingurita cu zahar
25 g drojdie
½ lingurita Sare   Toppinguri:  
3 linguri sos de rosii
O rosie mare
300 g masline verzi si negre
200 g ciuperci
O ceapa mica
½ ardei gras
Cca 400 g mozzarella
200 g sunca praga
200 g muschi file
Ketchup pikant    
Mod de preparare - Pizza zambareata
  Prepararea aluatului: Untul se pune pune la topit cu 100 ml de apa. Facem maiaua din 50 de ml apa calduta, zaharul si drojdia. Intr-un bol mare se pune faina si se face un gol in miljloc. In golul acela punem apa  cu unt calduta, sarea si maiaua. Amestecam din exterior spre inerior pana cand facem aluatul iar la sfarsit framantam putin cu ulei. Daca mai e nevoie de faina puteti adauga cat sa faceti un aluat consistent sis a nu fie lipicios. Bolul cu aluat se acopera cu un prosop se lasa la un loc caldut la dospit.   Dupa ce a crescut un pic aluatul, il intindem intr-o tava, tava am uns-o cu putin ulei. Foaia de blat o ungem cu sos de rosii apoi radem jumatate de mozzarella peste. Deasupra punem restul toppingurilor, astfel incat rosiile si ceapa sa fie deasupra, si radem peste restul de mozzarella. Dam la cuptor, in partea de mijloc, timp de circa 30 de minute pana cand se coajce blatul. Se serveste calda cu ketchup pikant si o halba de bere rece :D:D   Pofta buna!
 
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pizza zambareata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z