SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Pizza turceasca

Pizza turceasca

Ingrediente - Pizza turceasca


125 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
2 cani faina integrala
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
~250-300 g carne de vita
1 ceapa
1 ardei gras
2 rosii
sare si piper
patrunjel verde
boia de ardei
oregano
50 g cascaval
Mod de preparare - Pizza turceasca
Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in lapte. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Ceapa si ardeiul tocate marunt se calesc in 2-3 linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se prajeste usor. Se adauga sare, piper, boia de ardei si oregano dupa gust si se omogenizeaza. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Se adauga peste compozitia de carne. Se mai dau cateva clocote pana scade zeama. La sfarsit adaugam patrunjelul verde tocat si oregano. Dam deoparte si lasam la racit.
Aluatul il impartim in 4. Fiecare bucate de aluat o intindem pe masa usor infainata, dandu-i o forma lunguiata. Punem o parte din umplutura pe mijlocul foii de aluat, marginile raman libere. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Ridicam marginile peste umplutura, iar capetele le ridicam usor, formand o barcuta.
Barcutele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se servesc calde.
Sursa
 
Timp de preparare: sub 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pizza turceasca
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z