SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Pizza pufoasa si aromata

Pizza pufoasa si aromata

Ingrediente - Pizza pufoasa si aromata


blat:
380 gr faina,
210 ml apa,
4 gr drojdie uscata activa,
2 linguritze sare,
27 ml ulei,
2 linguri miere/zahar
umplutura:

sos rosii amestecat cu busuioc proaspat tocat,
salam/kaizer/carnat,
cascaval/mozarela,
ceapa,
ardei kapia,
ciuperci
sau ce va mai place

Mod de preparare - Pizza pufoasa si aromata
Pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul. Faina se adauga treptat cate o cana , folosind la inceput telul apoi mana. Se framanta aluatul pe masa de lucru, pana devine o coca moale dar nu lipicioasa si elastica. Daca mai e nevoie se mai adauga foarte putina faina. Se formeaza o minge din coca obtinuta . Se ia un vas curat se unge generos cu ulei si se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei pe toata suprafata . Se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pt 1-2 zile. Coca tb sa isi dubleze volumul, acesta e secretul acestui blat super bun.
Dupa 1-2 zile cand coca si-a dublat volumul se rup bucati din coca se intind si se pune umplutura. se coace in cuptorul preincalzit.
Timp de preparare: sub 30 minute minute


Comentarii
CARMY (17/05/2013 01:35:48)
EXCELENTA RETETA!A IESIT SUPER SI A FOST FOARTE LAUDATA!MULTUMESC MULT!


Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pizza pufoasa si aromata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z