SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Pizza cu bordura de cascaval

Pizza cu bordura de cascaval

Ingrediente - Pizza cu bordura de cascaval


Blat de pizza:
250 ml lapte rece
325 g faina
2 linguri ulei de masline
1 lingura rasa cu sare
un plic de drojdie granulata- 7 g
Sos de rosii:
2 rosii coapte
o lingura sos pesto
busuioc uscat
sare
Umplutura:
sunca de curcan
masline verzi rondele
porumb
un ardei gras rosu
cascaval ras/mozzarella
Mod de preparare - Pizza cu bordura de cascaval
Eu ador blatul asta de pizza, se face foarte repede, este reteta Mayei. Aluatul iese cam pentru o tava de aragaz, insa eu am facut intr-o tava de pizza si era putin cam mult...asa ca i-am facut o bordura mai inalta in care am pus cascaval :)
Blat: se pune faina intr-un castron, sarea, drojdia, uleiul, si se amesteca cu o lingura, turnand cate putin lapte rece. Se framanta apoi un aluat pana nu se mai lipeste de degete, adaugang cate un praf de faina. Tava se unge cu putin ulei de masline si se intinde aluatul cu mana, lasand o margine mai inalta. Se umple marginea cu cascaval ras si se indoaie aluatul deasupra, presand sa nu se desfaca. Se pune tava in frigider jumatate de ora.
Sosul de rosii: se spala si se curata rosiile de piele, apoi se amesteca in blender impreuna cu sosul pesto si condimentele pana devine o pasta omogena.
Se intinde sosul peste blatul de pizza, se presara apoi cu cascaval sau mozzarella din belsug si se adauga sunca taiata cubulete, rondelele de masline verzi, porumbul si ardeiul gras taiat fideluta. Deasupra se presara iar cascaval sau mozzarella.
In cuptorul incins bine se coace pizza pana se rumeneste usor blatul.
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pizza cu bordura de cascaval
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z