SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » PIZZA

PIZZA

Ingrediente - PIZZA

Pentru aluat: 600gr faina 1 plic drojdie de bere uscata 250ml apa calduta 4 linguri ulei de masline sare Sos de rosii: 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi sare si piper 1 lingurita zahar 200ml sos de rosii oregano Pentru toping: 100gr costita 2 buc.carnati semi afumati 2 felii sunca de praga 4 felii pastrama de porc 50gr masiline taiate rondele 6 ciuperci proaspete taiate felii 150gr mozzarella
Mod de preparare - PIZZA
Aluatul:
Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia(nu este nevoie sa fie dizolvata inainte),se face loc in mijloc,se adauga sarea si uleiul,se amesteca putin,apoi se toarna apa si se framanta aluatul.Se lasa la crescut 1 ora.
Sosul de rosii:
Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc,se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde,apoi se adauga 200ml suc de rosii,sare,1 lingurita zahar,oregano si piper dupa gust.
Mezelurile se taie in functie de preferinta.
Din aluatul care a crescut se intine o foaie groasa in functie de preferinta(tineti cont ca la cuptor mai creste)si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara(se poate coace pizza in orice fel de forme doriti),se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul,apoi se aseaza deasupra topingul dorit,se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru 20 de minute,se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa,se mai lasa 5 minute pana se topeste branza.Se servaeste fierbinte.
Timp de preparare: 1 ora si 40 minute minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta PIZZA
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z