SiteDeBucate » Preparate din carne de pasare » Piept de pui cu ciuperci si sos alb

Piept de pui cu ciuperci si sos alb

Ingrediente - Piept de pui cu ciuperci si sos alb

  2 bucati file de piept de pui  
  250 g ciuperci  
  1 ceapa
  2 linguri ulei (preferabil de masline)
  1 lingura unt
  2 linguri faina
  50 ml vin  
  100 ml apa  
  cimbru
  sare
Mod de preparare - Piept de pui cu ciuperci si sos alb
Speli pieptul de pui si il usuci folosind un servet, il tai in felii groase de 1 cm, pe care le presari cu cimbru.
Cureti ciupercile si ceapa. Speli bine ciupercile, apoi le tai in felii.
Asezi feliile de carne pe gratarul incins si ai grija sa le intorci pe ambele parti, ca sa se rumeneasca frumos. Le scoti intr-un vas, le sarezi dupa gust si le acoperi, pentru a le pastra calde.
Cat timp carnea se frige pe gratar, incingi uleiul intr-o tigaie si calesti ceapa impreuna cu ciupercile, pana cand ceapa devine transparenta, iar ciupercile se inmoaie.
Separat fierbi faina dizolvata in vin si apa, pana cand sosul se ingroasa. Adaugi untul si cimbru dupa gust si continui fierberea pentru cateva clocote, amestecand continuu.
Repartizezi in farfurii carnea si ciupercile si le stropesti cu sos fierbinte. Servesti preparatul cu salata verde.


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Piept de pui cu ciuperci si sos alb
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z