SiteDeBucate » Aperitive » Pate de ficat cu ciuperci

Pate de ficat cu ciuperci

Categoria Aperitive

Ingrediente - Pate de ficat cu ciuperci


250 g ficat de pui
3-4 ciuperci proaspete
30 g unt
50 ml smantana
2 catei de usturoi
50 ml vin alb sau rosu
50 g stafide
sare, vegeta, piper, boia dulce
busuioc verde
Mod de preparare - Pate de ficat cu ciuperci
Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte.
Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si
 mai lasam pe foc 1-2 minute.
Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta ,piper, boia dulce, 2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.
Pasta se pune intr-un castron ,pe fundul caruia am pus stafidele si se da la rece. Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider
si pana la 1 luna in congelator.
Atunci cand il aducem la masa rasturnam castronul pe o farfurie.
Timp de preparare: sub 30 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pate de ficat cu ciuperci
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z