SiteDeBucate » Preparate din peste » Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia.

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia.

Ingrediente - Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia.

3 pastravi mijlocii. 2 rosii. 1,5 kg cartofi(pentru copt in vas Roman). 50 gr unt. 1 ceasca de vin alb. sare,piper proaspat macinat,boia de ardei dulce,oregano.
Mod de preparare - Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia.
Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem cubulete mici de unt si il repartizam peste toti cartofii si bagam vasul cu capac la cuptor pentru cel putin o ora si jumatate.Specific ca acesti cartofi,trebuiesc gustati, deoarece eu i-am tinut 2 ore, la foc mijlociu.Cu cat mancarea se face la foc domol,iese mai buna.Apoi pregatim pestele, il curatam si il punem intr-un vas yenna cu 2 rosii taiate felii, cu condimentele care ne plac,o ceasca de vin alb,punem si capacul si il lasam 30 de minute la cuptor la foc mijlociu.A fost un deliciu am vrut sa pun si niste feliute de lamaie,dar asa de frumos miroseau si cartofii si pestele,incat mi-am adus aminte dupa ce l-am mancat.La acest fel de peste merge si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia.
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z