SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Pasca cu aluat fraged

Pasca cu aluat fraged

Ingrediente - Pasca cu aluat fraged


pentru aluatul fraged:
1 ou
5 linguri zahar
5 linguri iaurt
un pachet unt topit sau margarina RAMA 
1 praf de copt
un strop sare
faina
1 esenta vanilie
pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
10 oua
5 linguri zahar
4 plicuri zahar vanilat
1 esenta rom
coaja de la o lamaie
stafide
Mod de preparare - Pasca cu aluat fraged
aluatul:
oul se freaca bine de tot cu zaharul.
peste ou se adauga iaurtul,untul topit,stropul de sare,esenta de vanilie,praful de copt stins si faina(faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan,sa puteti sa il invartiti cu lingura...nu trebuie un aluat tare ca cel de cozonac de exemplu ,ci unul care sa curga ,dar sa fie mai gros)
toate aceste ingrediente se amesteca bine si se da aluatul putin la rece cat facem umplutura.
umplutura:
stafidelel se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom.
galbenusurile se bat bine cu zaharul.
galbenusurile batute se amesteca bine cu branza,se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie .
albusurile se bat spuma foarte bine.cand sunt batute bine, se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine(daca branza e scursa bine se poate batea cu mixerul sau la robot).
iar la urma se pun stafidele.
aluatul se pune intr-o tava de prajitura(eu am facut mai putin aluat ca am facut pascute in tavi mici rotunde) ,tapetata cu hartie de copt,deasupra se pune umplutura cu mana,insa fara  a o preasa cu mana iar deasupra se bate un ou si se unge pasca.
se da la cuptorul incins pana ce aceasta este coapta.
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pasca cu aluat fraged
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z