SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Parisul in flacari

Parisul in flacari

Ingrediente - Parisul in flacari


Blat 1:
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
1 praf de copt
Blat 2:
7 albusuri
12 lg zahar
1 zahar vanilinat
2 lg faina
2 lg cocos
1 lgt esenta de migdale
1 lgt praf de copt
Crema:
7 galbenusuri
1c zahar
100ml lapte
400gr unt
100gr ciocolata amaruie maruntita
Mod de preparare - Parisul in flacari
Blat 1:
Ingredientele pentru primul blat se impart in 2 cantitati egale din care coacem pe rand 2 foi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana capata luciu. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi incorporam amestecul de faina, cacao si praf de copt, in ploaie.
Blat 2:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in 3 ture, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare, pana cand compozitia se tine bine de palete. Punem esenta de migdale, iar la final, faina, praful de copt si cocosul combinate in prealabil se incorporeaza cu o lingura mare, amestecand de jos in sus.
Crema:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, apoi se omogenizeaza cu laptele si se pune pe baie de aburi. Amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa. Dupa ce o luam de pe foc, o lasam sa se raceasca si incorporam untul (din care am scos apa!) si ciocolata maruntita.
Asamblare:
Blat1 + 60% crema + blat2 + 40% crema + ciocolata rasa.
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Parisul in flacari
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z