SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Papanasi pufosi

Papanasi pufosi

Ingrediente - Papanasi pufosi


500 g branza de vaci
100 g zahar
2 oua Esenta de vanilie cateva picaturi sau 2 plicuri de zahar vanilat
Esenta de rom cateva picaturi
1 vf cutit bicarbonat
200 g faina
Coaja de portocala rasa
Smantana
Dulceata 
Nuci
Mod de preparare - Papanasi pufosi
Ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi zaharul treptat si se mixeaza dupa fiecare transa pana devin ca o spuma mai groasa. Se  pune si zaharul vanilat, esentele si coaja rasa de portocala. Separat se mixeaza branza de vaci scursa. Se adauga branza la compozitie si se mixeaza bine. Dupa ce am mixat turnam in ploaie faina si bicarbonatul si amestecam cu lingura de lemn.   Se formeaza papanasii si niste bilute mai mici. Se face o adancitura in mijlocul papanasilor si se dau putin prin faina. Se prajesc in baie de ulei cate 5 minute pe fiecare parte.  Se pun la scurs pe servetele pentru cateva secunde pentru a nu se raci iar apoi se orneaza cu smantana, apoi dulceata de care doriti si se aseaza biluta deasupra. Se servesc foarte fierbinti. Eu am folosit dulceata de capsuni si smochine. Dulceata acrisoara cum ar fi de affine sau prune  e cea mai potrivita.  
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Papanasi pufosi
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z