SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Pandispan cu migdale si chantilly

Pandispan cu migdale si chantilly

Ingrediente - Pandispan cu migdale si chantilly

3 oua 125 g zahar 125g unt 150g ciocolata amara 70% 60g lapte 1 lingurita de cafea lichida mai concentrata(am folosit expresso) 1 lingurita praf de copt 125g faina 150 g migdale prajite 100g ciocolata alba pt chantilly: 3 galbenuse 30g faina 50g zahar fin 250ml lapte 250ml frisca batuta
Mod de preparare - Pandispan cu migdale si chantilly
Incalzim cuptorul 175-180AC,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul pana acestea devin o spuma ,daca este necesar mai adaugati o lingura 2 de apa;Bateti albusurile spuma tare,si le dati deoparte;
Topim ciocolata in microunde,amestecam cu laptele caldut,adaugam untul topit dar nu cald,continuam cu cafeaua ,iar la sfarsit incorporam crema de galbenuse,albusurile spuma si faina amestecata si cernuta de cateva ori cu praful de copt;
Omogenizam,turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina ;
Coacem in cuptorul cald 40minute;
Intre timp pregatim chantilly:
Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si omogenizam;Punem la incalzit laptele,cand acesta fierbe adaugam compozitia de oua,amestem incontinuu pana la ingrosarea cremei,dam deoparte si punem crema imediat la racit i9ntr-un vas cu apa rece,amestecand,pt a evita formarea de bulgarasi de crema in interior;
Dupa racire amestecam, crema cu frisca batuta, umplem blatul taiat pe jumatate;Topim ciocolata alba la microunde ,turnam peste blat,iar deasupra decoram cu migdaloe feliate si prajite;
Se serveste taiata cuburi!
Prajitura am pregatit-o pt o ocazie speciala si nu mii se parea momentul pt a o fotografia in sectiune!
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pandispan cu migdale si chantilly
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z