SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru

Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru

Ingrediente - Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru


500 grame faina
130 ml lapte caldut
cam o jumatate de lingurita de zahar (eu am folosit brun grunjos si am pus o lingurita)
25 grame de drojdie proaspata
100 grame unt la temperatura camerei
2 oua mijlocii
2 galbenusuri
1 lingurita sare
2 linguri ulei de masline
1 lingurita chimen seminte
1 lingurita coriandru seminte
1 lingurita sare grunjoasa
Mod de preparare - Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru
Pasul 1: Intr-un vas adanc se cerne faina, iar in mijlocul ei se face o gaura in care se pun laptele caldut, zaharul si drojdia sfaramata. Se amesteca usor (doar laptele cu drojdia si zaharul) si se lasa sa fermenteze cam 10-15 minute.
Pasul 2: Se dauga si cele doua oua intregi batute cu furculita, laptele, sarea fina si se framanta un aluat elastic. Se lasa la crescut la loc caldut jumatate de ora. Dupa ce trec cele 30 de minute, framantam din nou acest aluat crescut si il lasam din nou la loc caldut inca jumatate de ora. Deci in total o ora.
Pasul 3: Pe planseta de lucru se presara faina. Trebuie sa obtinem 12 painici. Asa ca am impartit aluatul in 2, apoi cele 2 bucati din nou in jumatate. Apoi, cele 4 bucati obtinute le-am impartit fiecare in cate 3. (daca este vreo metoda mai simpla de a imparti un aluat in 12, mentionez ca am terminat filologia :D). Aceste bilute de aluat le trecem prin putina faina si le presam un pic in palme.
Pasul 4: Painicile se pun intr-o tava, fie unsa cu ulei, fie in care am pus foaie de copt. Trebuia lasata suficienta distanta intre ele pentru ca se vor umfla generos la copt. Cele 2 galbenusuri le frecam cu 4 lingurite de apa si ungem painicile. Apoi presaram pe fiecare dintre ele sare grunjoasa, chimen si coriandru. Se dau la cuptorul incins deja pentru 15-20 minute, la 180 grade. Pofta buna!
* in ultima poza de grup a painicilor, sunt doar 11 ... una nici n-a iesit bine in cuptor ca a fost devorata asa, aburinda cum era. Abia apoi am putut sa le pozez linistita :p
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z