SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine simpla

Paine simpla

Ingrediente - Paine simpla


1 kg faina
500- 600 ml apa calduta
50 g drojdie proaspata
o lingura cu sare
o lingura cu zahar
2-3 linguri cu ulei
Mod de preparare - Paine simpla
Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina.
Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei.
In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul.
Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si adaugam apa, treptat.
Pui apa suficienta cat sa-ti iasa un aluat nelipicios si pufos iar apoi framanti bine bine.
Vasul il acoperi cu un prosop si-l pui intr-un loc calduros la dospit. Lasi la dospit pana-si dubleaza coca volumul, cam o ora.
Aluatul il imparti in 6 suluri egale din care vom face doua paini. Cu 3 din suluri face o paine si cu celelalte 3 alta paine, impletind sulurile intre ele.
Asezam painea impletita intr-o tava -unsa cu ulei, tapetata cu faina sau cu hartie de copt- acoperim tava cu un prosop, dam din nou la un loc calduros si lasam sa creasca un pic in tava.
Dupa ce a crescut o crestam deasupra putin, cu un cutit, si o dam la cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu in partea de sus a cuptorului pana cand se coace.
Inainte de a scoate painile facem testul cu scobitoarea.
Cat painicile sunt calde, pulverizam putina apa calduta  pe ele si apoi le acoperim cu un prosop de bumbac pentrua se raci putin.
Nu le taiati cat sunt fierbinti pentru se pot incruzi.
Pofta buna!

Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine simpla
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z