SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine pufoasa

Paine pufoasa

Ingrediente - Paine pufoasa


 
210 ml lapte
60 ml apa calduta
1 ou
55 gr. unt (la temperatura camerei)
1 masura mare de zahar
2 masuri mici de sare
400 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
2 masuri mici de drojdie uscat
1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
condimente: susan, chimen, boia, patrunjel proaspat sau uscat, etc
Mod de preparare - Paine pufoasa
Se aseaza ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus, mai putin galbenusul si condimentele. Se face un aluat care se lasa la crescut, folosind programul pentru aluat.
Dupa ce e gata aluatul, se imparte in bucati egale, si se formeaza niste mingiute, care se aseaza intr-o tava rotunda. Se mai lasa 20 de min. la crescut, acoperite cu un prosopel.
Dupa cele 20 de min, se ung mingiutele cu galbenusul, si se presara condimentele, in functie de preferinte. Se coace in cuptorul incins al aragazului.
Iese o paine pufoasa, cu coaja foarte buna. Eu am mancat-o cu slanita topita (aveam o pofta teribila), pe care de obicei o fac in frigare, afara la foc, dar de data aceasta am topit-o in tigaie.
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine pufoasa
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z