SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine impletita in 6

Paine impletita in 6

Ingrediente - Paine impletita in 6


100 ml lapte
200 ml apa
2 lingurite drojdie
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
550 g faina
Mod de preparare - Paine impletita in 6
Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat.

Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ :) egale,pe care le intindem sub forma de sul.
Prindem toate sulurile la un capat,presandu-le unele peste altele si le asezam sub forma de raze.

Urmeaza apoi doar 3 miscari care trebuiesc invatate.

Trebuie sa recunosc ca am exersat o vreme pana le-am prins.Am exersat pe orice imi era la indemana de impletit,parul papusii Amirei,niste plastilina de la Robert,niste aluat simplu facut din faina si apa...:)))


Deci,pasii sunt urmatorii:

1.Sulul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Sulul din stanga il aducem in partea dreapta
3.Facem un spatiu intre cele 4 suluri si aducem sulul din stanga in centru dupa care aducem un alt sul din dreapta in stanga.Apoi aducem sulul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt sul din stanga in dreapta.

Se repeta aceste 3 miscari pana terminam de impletit.

Capetele le inchidem ca si pe celelalte,le presam unule peste altele.
Se lasa la crescut in jur de o ora,dupa care se unge cu ou batut cu putin lapte si se presara cu oregano.
Se da la cuptorul incins la 200 grade,pana se rumeneste.
Crocanta la exterior si pufoasa la interior,o minunatie. :)
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine impletita in 6
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z