SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine impletita elvetiana

Paine impletita elvetiana

Ingrediente - Paine impletita elvetiana


500 g faina superioara
1/2 cub mic drojdie proaspata
250 ml lapte
1 ou
100 g unt
1 lingurita de sare
1/2 lingurita zahar Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura cu lapte
mac
Mod de preparare - Paine impletita elvetiana
In cuva masinii de paine punem ingredientele astfel: faina, drojdia dizolvata in laptele caldut, oul batut, untul topit( sa fie lichid), sare si zahar. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune pe masa pudrata cu faina, se imparte in doua, apoi se intind bucatile sub forma de rulou rasucit. Se formeaza un ,,X,, din cele doua rulouri, apoi se suprapun . Se folosesc aceleasi capete ale fiecarui rulou in timpul rasucirii. Cand e gata , se aseaza frumos in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa la crescut in forma cam 30 de minute. Apoi se unge cu o pensula cu  galbenusul batut cu lapte si se presara deasupra mac. Se da la cuptorul incins , la foc potrivit, pe etajul de sus, cam 40 de minute. Se lasa la racit in forma.
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine impletita elvetiana
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z