SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine impletita dublu

Paine impletita dublu

Ingrediente - Paine impletita dublu


pt 2 tavi de cozonac
1 kg faina
1 lingurita de sare
1 lingura mare de zahar brun
30 g drojdie proaspata
10 lingurite lapte praf
480 ml apa calduta
50 ml ulei
50 g unt topit
susan si mac pentru ornat+1 lingura de unt topit
Mod de preparare - Paine impletita dublu
Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit  ) se pune faina uleuiul si untu topit si laptele praf
Dupa ce a dospit bine se imparte aluatu in 2 parti si se fac 2 paine in forma de cozonac sau..................in ce forma doriti
Unu l-am impletit dublu si unu simplu
Dupa ce ia-ti dat forma dorita i puneti in tava unsa cu putin ulei apoi se lasa sa cresca 30 minute dupa care se ung cu putin unt topit se pune susan ,mac sau chair zahar brun si va avea o culoare foarte placuta
Se pune la cuptor pentru 30-35 minute la 160-170 grade
PS.Pentru paine impletita dublu faceti 6 bastonase apoile impletiti cate 3 fiecare si apoi ambele impreuna,este poza la cea cu mac
Iar cea simplu e impletita in 3 din trei bastoane
Timp de preparare: sub 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine impletita dublu
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z