SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine-floare

Paine-floare

Ingrediente - Paine-floare


1 ou
200 ml lapte
50 ml apa
50 g unt topit
10 g drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
500 g faina
Pentru uns:
1 galbenus
2-3 linguri lapte
1 lingurita boia de ardei
susan
Mod de preparare - Paine-floare
Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare+dospire. Se pun in cuva ingredientele uscate, apoi laptele amestecat cu apa calduta si untul topit.
Aluatul obtinut se imparte in 7 bilute. Acestea se pun intr-o tava rotunda bine unsa cu ulei. Punem mai intai o bila in centrul tavii, apoi restul de jur imprejur, la distanta intre ele.
Lasam la crescut, la loc caldut, pana isi dubleaza din nou volumul.
Galbenusul de ou il desfacem cu laptele si ungem aluatul crescut. In compozitia ce ramane se adauga boiaua de ardei si se mai unge inca o data painea. Mijlocul il presaram cu susan.
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine-floare
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z