SiteDeBucate » Retete de post » Paine dulce

Paine dulce

Categoria Retete de post

Ingrediente - Paine dulce

1 kg faina alba de grau, 2 plicuri drojdie uscata, 450 ml apa, 15 linguri de zahar, 15 linguri ulei, 200 gr stafide, 100 gr miez de nuca, 4 linguri esenta de vanilie, zahar pentru pudrat, o lingurita sare
Mod de preparare - Paine dulce
Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot.
Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi se pun uleiul si sarea.
Siropul caldut, obtinut din apa si zahar, la care se adauga 2 linguri de esenta de vanilie, se toarna treptat peste faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de castron. Se lasa la dospit cca o ora.
Stafidele se tin cateva minute in putina apa amestecata cu doua linguri de esenta de vanilie, apoi se pun la scurs.
Aluatul dospit se imparte in doua parti egale din care se intind doua foi. Pe fiecare dintre ele se presara stafide si miez de nuca taiat marunt. Se ruleaza si se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se tin la cuptor cca 40 minute.
Timp de preparare: 2h 1/2 minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine dulce
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z