SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine cu invelis crocant din sos de rosii

Paine cu invelis crocant din sos de rosii

Ingrediente - Paine cu invelis crocant din sos de rosii

500 g faina 250 ml apa calduta 3 linguri cu unt lingurita cu zahar 25 g drojdie proaspata lingura cu Sare 4 linguri cu sos de rosii mai grosut amestecat cu o lingura de ulei
Mod de preparare - Paine cu invelis crocant din sos de rosii
Mai intai facem maiaua. Apa calduta se amesteca cu zaharul si turnam peste drojdie. Presaram putin faina si lasam la dospit cateva minute, la loc cald. Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem  sarea si untul topit (care a fost si racit). Adaugam maiaua in mijloc si incepem a framanta, dinspre margine spre centru. Se framanta bine pana cand iese un aluat nelipicios si usor de framantat. Daca e nevoie mai puneti putina faina sau putin ulei, depinde cum este asimilata faina. Bolul se acopera si se da la loc foarte calduros. Se lasa la dospit circa 45 de minute. Intre timp pregatim tava in care vom pune painea. Dupa ce a stat la dospit, rulam aluatul si-l asezam intr-o forma de cozonac. Acoperim forma si dam din nou la loc calduros, mai lasam la dospit circa 30 de minute. Dupa ce a stat la dospit si-n tava, crestam painea in 3 locuri si apoi ungem painica cu sosul de rosii. Se da la cuptor la foc mediu, in partea de sus a cuptorului, si se lasa pana se rumeneste frumos. se face testul cu socbitoarea inante de a fi scoasa din cuptor. Se taie doar dupa ce s-a racit, pentru a nu incruzi painea. Pofta buna!
 
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine cu invelis crocant din sos de rosii
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z