SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine africana

Paine africana

Ingrediente - Paine africana


300 g faina de malai fina
300 g faina alba
1 lingura de zahar
1 lingurita de sare
1 cub de drojdie (25 grame)
o cana de apa calduta
Mod de preparare - Paine africana
Drojdia se dizolva intr-o cescuta cu apa calduta si se adauga peste restul ingredientelor uscate.
Eu am preferat sa bag totul in robot si sa pun cutitul de paine.
Recomand in prima faza sa adaugati doar jumatate din apa, cu drojdia dizolvata, mixati si treptat adaugati apa, pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.
Daca vi se pare ca aluatul a iesit cam moale, mai puneti putina faina.
Transferam aluatul intr-o bol, acoperim cu un servet si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Luam bucati din aluat, eu am luat cu o lingura de supa ceva mai plina, si pe o suprafata data cu faina formam lipiile cu ajutorul unui sucitor.
Eu le-am facut cam de 1 cm grosime.
Acuma reteta spune ca se coc intr-o tigaie neunsa, eu am incercat cu prima lipie asa, dar tinand cont ca erau cu faina pe ele a inceput sa se arda faina si sa scoata fum, asa ca am uns tigaia cu ulei, asa cum se unge pentru clatite, si mi-au iesit foarte frumoase.
O sa vedeti ca dupa ce le puneti in tigaia fierbinte au tendinta sa se umfle, dar nu e nici un fel de problema, cand sunt rumenite, le intoarceti pe partea cealalta.
Mie din aluatul acesta mi-au iesit 7 bucati. Au iesit rumene, crocante si au mers foarte bine servite cu smantana.
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine africana
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z