SiteDeBucate » Garnituri » Orez cu fasole - reteta jamaicana
Reteta Orez cu fasole - reteta jamaicana

Orez cu fasole - reteta jamaicana

Categoria Garnituri

Ingrediente - Orez cu fasole - reteta jamaicana

Pentru sofrito :
- O ceapa mica
- Un ardei capia rosu
- 3 catei usturoi
- O treime de cana de coriandru tocat

Pentru fasole:
- 2 linguri de ulei de masline
-500 de grame de fasole rosie la conserva
- 1 cartof mediu, curatat si taiat cubulete (100 de grame)
- 1 foaie de dafin
- o jumatate de cana de sos de tomate
- o jumatate de lingurita de oregano
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare - Orez cu fasole - reteta jamaicana
Desi am fost circumspecta la inceput, veti vedea ca este o garnitura excelenta. Sau, de ce nu, o mancare de post foarte hranitoare. Orezul poate sa fie alb sau brun, cum preferati. Se face cu sofrito - un sos de baza in bucataria sud-americana. Cantitatile sunt pentru 4 portii.

Tocati ceapa, usturoiul, ardeiul si coriandrul. Marunt, marunt. Puneti ulei intr-o tigatie si sotati legumele pana se inmoaie, cam 3 minute.
Adaugati fasolea (nescursa) si o cana de apa. Adaugati sosul de tomate, cartoful, frunza de dafin, oregano, sare daca e nevoie si piper. Lasati sa dea un clocot, apoi puneti un capac si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute sau cat este necesar sa se patrunda cartofii. Serviti peste orez fiert.
Timp de preparare: 30 minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Orez cu fasole - reteta jamaicana
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z