SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Napolitane cu crema caramel

Napolitane cu crema caramel

Ingrediente - Napolitane cu crema caramel


1 punga foi napolitane
pentru crema caramel:

3 oua
150 gr unt ( sau margarina RAMA)
200 gr zahar
1 esenta rom
100 gr nuci taiate mai maricel
separat: 3-4 linguri de zahar ce se caramelizeaza, pana ajunge la o culoare aramie ( nu maro!!!, caci va avea un gust amarui )
Mod de preparare - Napolitane cu crema caramel
Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet fluid se va turna peste " budinca " despre care vorbeam. La final, in aceasta compozitie se vor pune si nucile , taiate ceva mai grob, si tot acest amestec se lasa putin la racit. Cu aceasta minunatie se acopera uniform foile de napolitana; se aseaza pe o tava si se acopera cu o greutate ptr. cca 3-4 ore! Mai simplu de atat nici ca se poate! Ii multumesc Laurei Sava, de pe site-ul careia am preluat reteta de crema caramel!
Timp de preparare: sub 30 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Napolitane cu crema caramel
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z