SiteDeBucate » » Muschiulet de miel in foietaj
Reteta Muschiulet de miel in foietaj

Muschiulet de miel in foietaj

Specific romanesc

Ingrediente - Muschiulet de miel in foietaj

Pentru 4 portii
Preparare: 50 minute
Coacere: 30 minute
Ingrediente:
-600-700 g pulpa de miel fara os
-sare
-3 linguri de ulei
-4-5 frunze de varza
-2 linguri de unt
-o legatura de ceapa verde
-200 g ciuperci
-100 g sunca presata
-2 linguri smantana
-1 ou
-200 g aluat fraged
-3-4 felii de bacon
-1 galbenus
-sare gronjoasa
-piper proaspat macinat
-chimen
Mod de preparare - Muschiulet de miel in foietaj
Carnea se spala, se curata de pielite, se fasoneaza, se tapeteaza cu un servet sa se usuce si se prajeste pe toate partile intr-o tigaie incinsa cu ulei. Se da cu un praf de sare si se lasa deoparte sa se raceasca.
Foile de varza se spala si se oparesc intr-o oala cu apa si un praf de sare, iar ceapa, ciupercile si sunca presata, toate tocate marunt, se calesc intr-o tigaie incinsa cu unt. De la frunzele de varza de scot nervurile mai mari, iar la compozitia de ciuperci, cand se raceste, se adauga smantana batuta cu ou, sare si piper.
Peste aluatul intins intr-o foaie dreptunghiulara se pun feliile de bacon si frunzele de varza, apoi se presara compozitia de ciuperci si se aseaza bucata de carne prajita. Se ruleaza usor si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge cu galbenus, se presara cu sare gronjoasa, chimen si piper si se coace in cuptorul incins, la foc mic, jumatate de ora.
Se lasa mai intai sa se raceasca si dupa aceea se taie felii.
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Muschiulet de miel in foietaj
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z