SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Mucenici muntenesti
Reteta Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Specific romanesc

Ingrediente - Mucenici muntenesti

-500 g faina
-200-250 g zahar tos
-250 g nuci macinate
-3 pliculete cu zahar vanilat
-sare
-scortisoara macinata
-1 lamaie
Mod de preparare - Mucenici muntenesti
1. Framanta faina cu un praf de sare si aproximativ 250 ml apa.
2. Intinde foi subtiri. Cu ajutorul aparatului pentru mucenici pregateste opturi.
3. Aseaza-i pe o hartie curata presarata cu faina. Acopera cu un strat subtire de faina si lasa-i sa se zvante pana a doua zi.
4. Fierbe 4 l apa cu putina sare. Dupa ce a dat in clocot pune mucenicii si lasa-i sa fiarba. Inainte de a fi gata adauga zaharul si razatura de lamaie.
5. Dupa ce s-au fiert, parfumeaza-i cu zahar vanilat. Serveste-i cu nuca macinata si scortisoara.

Secret: Ai constatat ca ai pregatit prea mult aluat? Nu-i nimic pentru ca dupa ce se usuca bine opturile, ii poti pastra mai mult timp.

Sugestie: Daca zeama este prea groasa, mai adaugam putina apa fiarta separat cu cateva linguri de zahar.

Reteta pentru 4 persoane.
Timp de preparare: 60 min.
Contine: 205 de calorii/ portie
Costa: 7 lei.
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Mucenici muntenesti
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z