SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Ingrediente - Mucenici muntenesti

-4 pungi de mucenici -2 portocale (coaja de la ele) -1 lamaie (coaja de la ea) -4 plicuri zahar vanilat -2 esente de rom -200g miez de nuca -scortisoara (pe care am uitat s-o pun in poza) -1kg zahar
Mod de preparare - Mucenici muntenesti
Se desfac pungile cu mucenici si se pun in tava de la cuptor in cuptor ca sa se mai usuce un pic, apoi se pun in 6 litri de apa clocotita si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Dupa ce au fiert se pune zaharul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la racit. Dupa ce compozitia s-a racit se pune coaja rasa pe razatoarea mica de la cele doua portocale, coaja rasa tot pe razatoarea mica de la lamaie, esentele de rom, zaharul vanilat, nucile date prin masina de tocat nuci si scortisoara dupa gustul fiecaruia. Cand eram mai tanara optuletele le faceam din aluat de taitei cu masina speciala, dar acum nu mai am timp. Pacat. Ieseau foarte frumosi, dar trebuiau facuti inainte cu cateva zile ca sa se usuce. Imi iau angajamentul ca la anul voi face cu aluat facut de mine (dar cu ou). In timpul de preparare am luat si timpul de racire a compozitiei.
Timp de preparare: 4 ore minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Mucenici muntenesti
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z