SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Moristi

Moristi

Ingrediente - Moristi

200 gr unt + 100 gr unt topit,200 gr branza,2 pahare zahar,3 pahare faina,2 oua,esenta de vanilie,un praf de copt,coaja rasa de la o portocala,2 linguri cacao,2 pliculete ciocolata calda praf(unul de ciocolata alba,altul de ciocolata neagra) ori 3 in 1 sau capuccino
Mod de preparare - Moristi
1.Omogenizezi bine untul cu zaharul si cu branza data pe razatoarea mica.
2.Adaugi ouale,esenta de vanilie si coaja rasa de portocala si mesteci bine.Imparti compozitia in 2 partie egale si intr`una pui un pahar si jumatate de faina plus cele 2 linguri de cacao,iar in cealalta pui un pahar si jumatate de faina.Framanti bine pana se incorporeaza faina(aluatul o sa iese moale,asa si trebuie,deci sa nu fi tentata sa mai pui faina).
3.Pui cele doua compozitii in doua pungi si dai la rece 2 ore.Cand s`au mai intarit compozitiile,le scoti si intinzi doua foi,le ungi cu unt topit,pe cea neagra presari ciocolata alba si invers.Rulezi foile si dai la rece pana a doua zi.
4.Tai felii groase de un deget si coci la foc mediu 15-20 min.Sa nu pui feliile prea apropiate pentru ca or sa cresca mult.Sunt minunate langa o ceasca de cafea cu lapte si le poti pastra chiar si o saptamana intr`o punga sau cutie inchisa ermetic!Pofta buna!
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Moristi
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z