SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Mere in aluat, cu ciocolata

Mere in aluat, cu ciocolata

Ingrediente - Mere in aluat, cu ciocolata

4-5 mere mari si frumoase, 2 oua, 5 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, zeama de la o jumatate de lamaie, 100 g ciocolata alba, 100 g ciocolata amaruie, 100 ml ulei
Mod de preparare - Mere in aluat, cu ciocolata
Spalati curatati de coaja merele, scoateti cotoarele si taiati-le felii de 10 mm grosime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
Puneti feliile de mere la oparit intr-un vas cu aburi (sau in 300 ml apa clocotita) pentru 2-3 minute, apoi scoateti-le sa se racoreasca.
Intre timp, preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute.
Dati cu grija feliile de mar prin aluat si prajiti-le intr-o tigaie antiaderenta in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta. Topiti separat cele doua feluri de ciocolata, pe bain marie si adaugati in fiecare cate 2 linguri de apa fierbinte, ca sa obtineti un sos consistent de ciocolata. Puneti pe farfurioare feliile de mar si stropiti-le cu sos de ciocolata de ambele culori.
Daca doriti, le puteti decora cu cateva stafide sau cu nuci, alune, arahide a Un deliciu!!!
Timp de preparare: 20 minute minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Mere in aluat, cu ciocolata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z