SiteDeBucate » Aperitive » Legume la cuptor cu branza de vaci afumata si ou
Reteta Legume la cuptor cu branza de vaci afumata si ou

Legume la cuptor cu branza de vaci afumata si ou

Categoria Aperitive

Ingrediente - Legume la cuptor cu branza de vaci afumata si ou


Mod de preparare - Legume la cuptor cu branza de vaci afumata si ou
Deoarece exista o intreaga polemica pe BucatariaAdrianei de pe Facebook cu privire la numele acestor legume la cuptor cu branza si ou pe care le-am numit Soufle, am hotarat sa-i dau acestei retete un nume care sa nu iste alte divergente de opinii. Aceasta reteta am creat-o pentru a deghiza legumele si in special brocolli, pentru a fi mai usor de mancat de anumiti mebmbrii ai familiei care nu sunt prieteni cu legumele. Ingrediente:

2 cani de brocolli
2 morcovi
2 cartofi mici
3 cozi de telina
200 grame de branza de vaca afumata (de la Lidl)
6 felii de cascaval cheddar
4 oua
1/2 cana lapte
sare/piper

1. Legumele se curata si se fierb la abur. Eu am o oala inox pentru gatit la aburi (asemanatoare cu cea de aici).

2. Apoi legumele se pun intr-un vas de iena, peste ele se presara branza de vaca afumata si deasupra se pun feliile de cheddar.

3. Se bat ouale si se amesteca cu lapte, sare/piper si apoi se toarna peste legume.

4. Se da la cuptor la 180 grade C, pentru aproximativ 30 de minute. Initial se acopera vasul de iena cu o folie de aluminiu, dar ultimele 5 minute se indeparteaza folia pentru a se forma o crusta din branza.

Serviti cu smantana sau asa cum e.

POFTA BUNA!
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Legume la cuptor cu branza de vaci afumata si ou
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z