SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Hot cross buns

Hot cross buns

Ingrediente - Hot cross buns


Pentru aluat
20 gr drojdie proaspata
200 ml lapte caldut
50 gr zahar
450 gr faina
1 ou, batut
50 gr unt topit
1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita mix de condimente (scortisoara,lamaie,cuisoare,ghimbir) 
½ lingurita nucsoara, proaspat rasa
100 gr stafide
Pentru decor
4 linguri faina
2 linguri miere
Mod de preparare - Hot cross buns
Intr-un vas, se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu 1 lingurita zahar.Se lasa sa stea 10 minute.
Intr-un alt vas, se amesteca faina cu restul de zahar, plicul Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, scortisoara macinata, mixul de condimente, nucsoara proaspat rasa si stafidele.Se adauga drojdia cu laptele caldut, oul batut si untul topit, se amesteca apoi se framanta pana la omogenizarea.Se lasa aluatul sa creasca 1 ora la cald.
Dupa ce a crescut, se mai framanta cateva secunde apoi se imparte in 12 bucati.Se dau bucatilor forma de bila si se lasa apoi sa creasca 30 minute.Dupa cele 30 minute, se cresteaza o cruce deasupra fiecarei bile, se acopera cu un prosop umend si se lasa sa creasca la cald 20 minute.Intre timp de incinge cuptorul la 200aC.
Intr-un vas se amesteca faina cu atata apa pana se obtine o pasta groasa.Se pune pasta intr-un cornet si se umplu cresturile in forma de cruce de pe bile cu aceasta.Se dau bilelele la copt 15-25 minute.Cat timp sunt calde se ung cu miere.
Timp de preparare: sub 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Hot cross buns
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z