SiteDeBucate » Mancaruri » Gusa de curcan umpluta

Gusa de curcan umpluta

Categoria Mancaruri

Ingrediente - Gusa de curcan umpluta


gusa de curcan
inima, ficat, pipota de la un curcan
cca 200 g carne curcan
grasime de curcan/pasare sau ulei de masline
2 oua
o ceapa mare
marar si patrunjel
cimbru
maghiran
o felie groasa de paine inmuiata in lapte si stoarsa
o mana de stafide (optional)
sare, piper
Mod de preparare - Gusa de curcan umpluta
Se scoate gusa curcanului cu atentie, astfel incat sa nu se taie sau perforeze, se intoarce pe dos ca sa se spala bine.
Maruntaiele si carnea se fierb cca 30 minute, apoi se toaca marunt la masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie, incat sa rezulte o consistenta ca la drob, nu pasta!
Se amesteca bine cu ouale, grasimea de pasare sau uleiul, verdeata si ceapa tocate marunt (calita in unt in prealabil, fara sa se rumeneasca), painea stoarsa, stafidele si condimentele, apoi se umple cu grija gusa, se leaga cu o sfoara si se aseaza intr-un vas termorezistent, cu 2 cani de zeama de la organele fierte, in care punem boabe de piper si o foaie de dafin.
Se pune la cuptor cam 45 minute, la 200 de grade, pana se rumeneste gusa. Se intoarce pe toate partile din cand in cand, si se stropeste cu zeama.
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 4.5 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Gusa de curcan umpluta
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z