SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Guguluf de iarna

Guguluf de iarna

Ingrediente - Guguluf de iarna


Am pornit de la ce aveam prin casa si m-am gandit ca mi-ar face placere sa contina asa ca am pus : 5 oua,
10 linguri de faina,
10 linguri de zahar,
50 grame de unt topit,
3 linguri de suc de potocale proaspat stors,
o lingurita de praf de copt, 
o mana de stafide,
o lingurita de scortisoara,
un mar mare curatat si taiat cubulete
coaja de la o portocala  curatata bine de partea alba si tocata cubulete marunte.
Pentru decor am pus 75 de grame de ciocolata alba topita cu putin lapte si am presarat cocos.
Mod de preparare - Guguluf de iarna
  Preparare : batem albusul spuma cu zaharul  si apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, continuam cu untul topit si sucul de portocale.   Adaugam apoi stafidele, scortisoara si coaja de portocala .
  Turnam compozitia intr-o forma de guguluf tapetat cu unt si faina si adaugam bucatele de mere.
   Se coace la 180 de grade in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, verificam cu testul scobitorii inainte de a-l scoate, daca iese curata inseamna ca e copt. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca  apoi in invelim ciocolata topita cu lapte cat sa facem un strat aderent si sa patrunda putin in prajitura si pudram generos cu cocos.
  Decoram centrul  cu felii de portocala si este gata pentru servit. Cateva  felii de guguluf si un ceai  fierbinte de menta au fost o cina perfecta.
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 2 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Guguluf de iarna
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z