SiteDeBucate » Mancaruri » Gratin de penne cu sos

Gratin de penne cu sos

Categoria Mancaruri

Ingrediente - Gratin de penne cu sos

-500 g de paste “penne” -cca 250 g de pui sau curcan(dezosat,taiat julien) -400 ml frisca lichida -150-200 g de brinza topita -1 cutie conserva de ciuperci -2-3 dovlecei,verzi(necuratati,fara seminte,taiati julien) -cca 200 g de boabe de porumb(fierte) -sare,piper,dupa gust -1 nucsoara -cca 150 g de cascaval
Mod de preparare - Gratin de penne cu sos
Intr-o cratita,se prajesc,putin dovleceii;apoi se scot si se pun de-o parte.In acelasi ulei,se prajeste puiul.Cind carnea de pui e albicioasa,se pune piper,dupa gust si nucsoara,rasa.
Dupa ce e prajit,se pun ciupercile si porumbul;se amesteca si cind e f.fierbinte,se pune apa,ca puiul si ciupercile(+porumbul),sa fie invelite de apa;eu folosesc zeama de la ciuperci si completez cu apa;pun zeama de la ciuperci,pt. un plus de savoare.
Se sareaza,dupa gust.
Dupa ce puiul e patruns,bine,se pune frisca lichida si brinza topita.Se dau citeva clocote,pina
cind brinza (topita) se topeste.
Se ia de pe foc,apoi,racit(putin),se amesteca usor,cu pastele fierte si cu dovleceii prajiti.
Aceasta compozitie se pune in tava,unsa cu unt,se presara cu cascaval,apoi,se da la cuptor,doar pt.a se colora f.putin si pt.a se topi cascavalul.
De data aceasta,am pus compozitia in 2 tavi,fiecare,are diametrul de cca 24 cm.Cantitatea dintr-o tava e pt.3-4 persoane.
Timp de preparare: 2 ore minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Gratin de penne cu sos
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z