SiteDeBucate » » Gogosi pufoase si fragede
Reteta Gogosi pufoase si fragede

Gogosi pufoase si fragede

Specific romanesc

Ingrediente - Gogosi pufoase si fragede

- 500 g faina
- 120 g unt sau margarina
- 40 g drojdie
- o lingurita zahar
- o lingurita rom
- 1 vard de lingurita de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 5 galbenusuri
- 350 ml lapte
- zahar pudra
- zahar vanilat
Mod de preparare - Gogosi pufoase si fragede
1. Se cerne faina, dupa care se freaca drojdia cu zaharul. Se pune putin lapte caldut si se lasa apoi la crescut.
2. Se separa albusurile de galbenusuri si acestea din urma se presara cu sare si se amesteca cu o furculita.
3. Se adauga romul si laptele ramas, treptat.
4. Se pune untul peste faina, se pune coaja de la lamaie si se toarna laptele amestecat cu galbenusurile.
5. Se amesteca toate aceste ingrediente, dupa care se pune drojdia.
6. Se framanta bine vreo 10 minute si se lasa la crescut.
7. Se intinde o foaie cam de 2 cm grosime. Cu paharul inmuiat in faina se taie rondele.
8. Se coc in ulei fierbinte.
9. Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se pot manca atat calde, cat si reci.

Pofta buna!
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
2 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Gogosi pufoase si fragede
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z