SiteDeBucate » Conserve si Muraturi » Ghiveci la borcan
Reteta Ghiveci la borcan

Ghiveci la borcan

Specific romanesc

Ingrediente - Ghiveci la borcan

- 1 kg de ceapa alba
- 1 kg de ardei kapia
- 1 kg de fasole verde
- 1 kg de morcovi
- 2 kg de rosii
- o legatura de frunze de telina
- 1/2 litru de ulei
- sare
- un pliculet de conservant

Mod de preparare - Ghiveci la borcan
Ghiveciul la borcan este bun servit fie ca atare, la fel ca zacusca, fie folosit ca baza pentru mancarurile de orez sau tocanite.


Curata ceapa, taie fiecare ceapa in 4 si opareste-o in apa fiarta timp de 5-10 minute, dupa care o scoti intr-o sita si o lasi la racit. Curata fasole verde, taind capetele fiecarei pastai in parte si apoi spal-o bine. Procedeaza la el si cu morcovii si ardeii kapia.

Pregateste 2 cratite cu apa, una pe care sa o folosesti pentru fierberea morcovilor si una pentru fasole verde. Pentru ca morcovii sa fiarba mai usor, ii poti taia rondele. Fasolea se pune intreaga, iar daca pastaile sunt foarte lungi, se rup in jumatati. Ardeii cruzi se curata de codite si cotor si se taie fasii.

Taie ceapa pestisori, nu foarte marunt si caleste-o in toata cantitatea de ulei, condimenteaza si cu putina sare. Pune peste ceapa celelalte legume si o cescuta cu apa si lasa-le la inabusit impreuna. Rosiile se adauga cu doar 10 minute inainte de a stinge focul. Decojeste rosiile, taie-le felii si pune-le peste ghiveci. Mai lasa sa dea in clocot inca 5-10 minute, la foc mic. Pune si pliculetul de conservant, diluat in [utina apa si frunzele de telina tocate marunt.

Pune ghivecul inca fierbinte in borcane sterile, calde si lasa-l in paturi, la racit, pana a doua zi.

Timp de preparare: 1440 minute
Complexitate: medie


Comentarii
ioana (11/10/2012 12:21:58)
pentru o mancare gustoasa va recomand fasolea verde la conserva Bonduelle, e foarte foarte buna :) http://www.bonduelle.ro/fasolea
Elianna (11/09/2011 15:31:48)
M-am uitat peste reteta si sunt nedumerita de timpul de preparare (1440 min!) si de faptul ca la inceput se spune ca ceapa se fierbe (opareste) iar la sfarsit se spune ca se taie fideluta si se caleste in ulei!


Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 3 / 5
2 voturi
Ultimele review-uri
Fara conservant!!
Gabi | 2013-10-04
Rating:  
Produse cu conservant??Atunci de ce le mai facem in casa?In casa facem produse SANATOASE,fara chimicale sau alte ,,otravuri,,.

Vezi toate review-urile acestei retete
Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ghiveci la borcan
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z