SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Ingrediente - Fursecuri cu nuca

* 3 galbenusuri * 60 g unt * 50 g ciocolata amaruie * 100 g zahar * 100 g nuca macinata * 1 lingurita praf de copt * faina cat cuprinde * esenta de rom * Pentru decor: * 90 g ciocolata alba * 3-4 linguri frisca lichida * bombonele de decor
Mod de preparare - Fursecuri cu nuca
Untul moale il mixam bine cu zahar si esenta de rom. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine dupa fiecare.

Ciocolata o topim impreuna cu cateva linguri de frisca lichida (sau lapte) apoi o amestecam cu nuca macinata. Lasam la racit, apoi adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt cu galbenusuri.

Urmeaza faina amestecata cu praful de copt. Punem faina cat sa obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat elastic, dar se poate intinde pe masa cu sucitorul.

Se taie foaia de aluat cu diverse forme si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.

Pentru glazura topim ciocolata cu frisca lichida, lasam la racit apoi acoperim fiecare fursec in parte.
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Fursecuri cu nuca
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z