SiteDeBucate » Mancaruri » Fasole scazuta, cu ciolan afumat

Fasole scazuta, cu ciolan afumat

Categoria Mancaruri

Ingrediente - Fasole scazuta, cu ciolan afumat


un ciolan afumat Pentru fiert:
500 g fasole uscata
un morcov mare
o ceapa
un ardei gras
sare
o foaie de dafin Separat:
3 cepe
un morcov mare
2-3 linguri cu bulion
putin cimbru
2 foi de dafin
sare/ delikat
piper
marar
Mod de preparare - Fasole scazuta, cu ciolan afumat
      Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.
      In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras, o ceapa tocata, sare / delikat si o foaie de dafin. 
      Cand oprim focul asteptam sa scada presiunea in vas, deschidem capacul si luam cu o spumiera  cea mai mare parte din boabele de fasole fiarta, pe care le vom folosi la mancarica noastra.  Din restul de boabe si zeama putem face o supa de fasole ( mai ales daca mai fierbem in supa si cateva bucatele de ciolan afumat. 
      Separat, punem intr-o oala putin ulei, in care calim 3 cepe si-un morcov, tocate  sau date pe razatoare. Cand ceapa devine aurie adaugam bucati de ciolan afumat, pe care le rumenim putin, mestecand din cand in cand. Adaugam 3-4 polonice de supa in care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foi de dafin, piper, putin cimbru, sare/ delikat  si lasam sa mai fiarba pana scade zeama. Aceasta operatiune o putem executa in cuptor.  Oprim focul si presaram marar tocat marunt.
     Servim calda, cu ceva acru.
     Pofta mare!
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Fasole scazuta, cu ciolan afumat
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z