SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente - Eclere cu crema de vanilie

aluat: 150ml ulei, 150ml apa, 150gr faina, 5 oua intregi
crema : 3/4l lapte( 750ml), 2 oua intregi, 6linguri faina, 1plic zahar vanilat , 300gr zahar tos
Atentie! faina trebuie sa aiba termenul de garantie cat mai proaspat
glazura : ciocolata menaj si doua linguri ulei ( cam trei sau patru cuburi de ciocolata)
Mod de preparare - Eclere cu crema de vanilie
Aluat: pui la fiert apa cu uleiul. Cand clocoteste adaugi faina in ploaie si amesteci repede. Dupa ce s-a ingrosat o iei de pe foc si pui oualele pe rand si amestei foarte bine dupa fiecare ou in parte. Cand aluatul se lipeste de lingura si vas inseamna ca este gata. Pui compozitia intr-un conet cu gura larga si modelezi batoane de marimea unui deget direct in tava unsa in prealabil cu uleisi dai la cuptor. Sunt gata atunci cand devin tari, umflate si putin rumenite. Dupa ce s-au racit le tai cu un cutit bine ascutir pe latera cam jumatate.
Crema: Imparti lapte astfel: 600ml il puiintr-un vas pe care il asezi pe aragaz si il lasi sa clocoteasca. intre timp faci urmatoarele: amesteci ouale cu zaharul faina pliculetul de zahar vanilat si 150ml de lapte. Aceasca compozitie o pui peste laptele care a clocotit si mesteci tot la foc mic pana crema se ingroasa.
Dupa ce s-a racit aceasta cu ajutorul cornetului umplii eclerele si le asezi pe platouri.
Glazura: pui int-un vas mic cuburile de ciocolata si ulei si il dai la bai marin pana aceasta se topeste. Calda o asezi cu o lingurita peste fiecare ecler.
Ies din aceste ingrediente 50-60 bucati de eclere mici.
Pofta buna!
Timp de preparare: 100 minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Eclere cu crema de vanilie
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z