SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Covrigi cu sare si susan

Covrigi cu sare si susan

Ingrediente - Covrigi cu sare si susan


Am facut un aluat clasic de paine doar ca am inlocuit jumatate cantitatea de apa cu lapte, am pus asadar
500 grame de faina  alba,
125 ml apa,
125 ml lapte,
25 grame de drojdie proaspata ,
o jumatate lingurita de zahar,
o lingurita sare,
o lingura ulei de masline
Mod de preparare - Covrigi cu sare si susan
    Am facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat  din batonase de aluat covrigii.
    I-am fiert un minut in apa clocotita , pana se ridica la suprafata si se umfla putin.
   Am asezat covrigii pe tava de copt si am presarat pe unii sare mare si pe altii susan si i-am dat la cuptor la  200  de grade pt 20-25 minute, ultimele 5 minute lasati la temp maxima sa se rumeneasca si sa fie crocanti . Cu coptul poate si varia de la un cuptor la altul, adaptati timpul de coacere daca trebuie.
    I-am dat cu putin apa dupa ce i-am scos si abia am asteptat sa se racoreasca putin sa ii mancam    .
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 1 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Covrigi cu sare si susan
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z