SiteDeBucate » Fripturi » Costita de porc la gratar

Costita de porc la gratar

Categoria Fripturi

Ingrediente - Costita de porc la gratar

zahar brun 1 lingura
mustar 2 linguri
catei de usturoi 2
sos de soia 1 lingura
boia de ardei dulce 1 lingura
rosii 6
ceapa 1
ulei 50ml
costita cruda de porc 1,5kg
miere 1 lingurita
scortisoara 1 lingurita rasa
sare
piper

Mod de preparare - Costita de porc la gratar
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si tocati-le marunt. Tot marunt tocati si ceapa, curatata si spalata. Caliti ceapa in ulei, intr-o tigaie, apoi dupa 3-4 minute puneti rosiile tocate. Adaugati boiaua, zaharul, mierea, sosul de soia, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute. Curatati costita de grasimea in exces, stratul de grasime nu trebuie sa fie mai gros de 5-6mm. Presarati-o cu sare, piper si scortisoara, apoi pune-ti-o la fript pe un gratar incins. Cat timp costita se frige, ungeti-o cu sosul pregatit. Cand costita este bine patrunsa si frumos rumenita, scoateti-o pe un blat de lemn portionati-o si puneti-o pe un platou, pe un apata de salata verde. Serviti costita calda cu sosul ramas si cu o garnitura la alegere.


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Costita de porc la gratar
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z