SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Cornuri de brutar

Cornuri de brutar

Ingrediente - Cornuri de brutar


600ml apa calduta
1ou
1kg faina
8 linguri ulei
2 linguri zahar
2 lingurite sare
50g drojdie proaspata/2 lingurite drojdie uscata
1 galbenus de ou
1-2 linguri ulei(pt. uns)
Mod de preparare - Cornuri de brutar
Framantam aluatul si il lasam la crescut. Eu l-am facut in masina de paine.
Cand aluatul a crescut, il taiem in 2 bucati; cele 2 bucati le taiem in alte 10-12 bucati mai mici,fiecare. Fiecare bucata mica o intindem cu degetele cu putin ulei in forma de cerc. O rulam si o rasucim ca pe un melc, innodand-o. La fel procedam cu toate bucatele de aluat.
Luam apoi prima bucata si o intindem, cu ajutorul unui sucitor, in forma de oval. Apoi intindem mai bine unul din capete, pana capata o forma elipsoidala.
Rasucim de la baza spre varf, pana obtinem un corn. Il asezam in tava si il ungem cu oul batut cu putin ulei. Il presaram cu putina sare kosher.
Cand tava e pregatita cu cornurile unse cu ou, le dam la cuptor la 400F(conv.).
Pofta buna.
Timp de preparare: sub 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Cornuri de brutar
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z