SiteDeBucate » Preparate din carne de pasare » Cordon Bleu de pui
Reteta Cordon Bleu de pui

Cordon Bleu de pui

Specific frantuzesc

Ingrediente - Cordon Bleu de pui

12 felii subtiri de piept de pui (cam 90-100 de grame fiecare)
Sare si piper proaspat macinat
2 oua
3 albusuri
2 linguri de apa
Doua treimi de cana de pesmet
O jumatate de cana de parmezan dat pe razatoare
150 de grame (6 felii) de sunca de Praga sau sunca presata, taiate in jumatati
12 felii de branza tip emmentaler taiate subtire
Mod de preparare - Cordon Bleu de pui
Ce poate fi mai bun decat carnea de pui umpluta cu sunca presata si branza topita? Un fel de mancare elegant, dar deloc dificil, care place tuturor. Varianta mea este mai dietetica intrucat produsul se coace la cuptor, nu se prajeste.

Incingeti cuptorul. Ungeti o foaie de copt cu ulei de masline si intindeti-o intr-o tava.
Spalati fileurile de pui si scurgeti excesul de apa. Le puteti chiar usca cu servete absorbante. Daca nu sunt suficient de subtiri, le puteti bate cu ciocanul de snitele. Apoi, sarati-le si piperati-le. Intindeti bucatile de carne si puneti pe fiecare cate o felie de sunca, apoi una de branza. Rulati si prindeti, daca e nevoie, cu o scobitoare.
Intr-un bol bateti ouale cu albusurile si apa. In altul, combinati parmezanul cu pesmetul.
Dati rulourile de carne prin ou, apoi prin amestecul de pesmet. Puneti-le in tava si apoi ungeti-le cu ulei de masline. Dati-le la cuptor pentru 25-30 de minute.

Poate fi servit cu o salata mare alaturi. Cantitatile sunt pentru 6 portii.
Incingeti cuptorul. Ungeti o foaie de copt cu ulei de masline si intindeti-o intr-o tava.
Spalati fileurile de pui si scurgeti excesul de apa. Le puteti chiar usca cu servete absorbante. Daca nu sunt suficient de subtiri, le puteti bate cu ciocanul de snitele. Apoi, sarati-le si piperati-le. Intindeti bucatile de carne si puneti pe fiecare cate o felie de sunca, apoi una de branza. Rulati si prindeti, daca e nevoie, cu o scobitoare.
Intr-un bol bateti ouale cu albusurile si apa. In altul, combinati parmezanul cu pesmetul.
Dati rulourile de carne prin ou, apoi prin amestecul de pesmet. Puneti-le in tava si apoi ungeti-le cu ulei de masline. Dati-le la cuptor pentru 25-30 de minute.
Timp de preparare: 40 minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Cordon Bleu de pui
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z