SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Colac

Colac

Ingrediente - Colac


1,200 faina
9 linguri zahar
9 linguri ulei
3 oua
50 g drojdie proaspata
5 vanilii
coaja de la 2 lamaie
lapte 300 ml-aproximativ depinde de faina foarte mult
1 ou pt uns+mac
Mod de preparare - Colac
Se pune faina ,zaharul,uleiul,drojdia dizolvata in laptele caldut si 3 galbenusuri,vaniliile,coaja de lamaie in masina de paine.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu aluatul.
Se lasa la framantat si dospit in masina de paine.
Dupa ce aluatul a dospit bine se ia si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei(se ia o bucata din aluat pt impletit),iar deasupra se impleteste o coronita din 3 si se pune pe margina iar pe mijloc tot in 3 impletita se face o cruce.
Se unge bine cu un galbenus de ou si cu 2 linguri de lapte apoi se presara mac ,
se lasa la caldura sa cresca 15 minute apoi se pune in cuptorul preincalzit 30 minute la 160 grade
Sincer pritena mea la dus la biserica pentru un parastas si de acea vroia in acesta forma.
Din pacate sectiune taiata nu am .
In schimb se poate face in aluat cu umplutura de cacao,nuca ,stafide,rahat,mac.................acesta l-a vrut simplu
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 3 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Colac
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z