SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba taraneasca de vitel

Ciorba taraneasca de vitel

Ingrediente - Ciorba taraneasca de vitel


500 gr carne vitel
morcovi: 2 bucati;
telina: 1 bucata
radacina patrunjel:1 bucata
cartofi: 2 bucati
dovlecei: 1 bucata
ulei: 4linguri
apa: 1,5 l
condimente: sare, piper, maghiran, oregano, curry, ardei uscat,
patrunjel, marar
2 rosii tocate fin;
2 cepe;
1 ardei gras rosu sau verde;
smantana;
Mod de preparare - Ciorba taraneasca de vitel
Se taie cubulete carnea de vitel si se pune intr-un vas cu apa la fiert. Se spumeaza din cand in cand, dupa caz. Separat in alta oala, se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei alaturi de morcov, radacina de patrunjel, telina rasa si ardeiul taiat cubulete. Se amesteca continuu pana se inmoaie legumele. Se toarna apa ( cata ciorbita doriti sa iasa, in cazul meu- 1,5l) si se lasa la fiert. Se scoate carnea de vita din celalalt vas si se adauga in cel cu legumele ca sa fiarba toate impreuna. Dupa cca 1,5ore (ca vita fierbe greu) se adauga si cubuletele taiate in prealabil de cartofi si dovlecel. Se mai lasa 20 min si se adauga si condimentele. Se gusta daca e carnea fiarta . Daca este fiarta. se adauga si rosiile tocate marunt. La final se presara si verdeata tocata fin. FIecare, dupa preferinta va servi ciorbita impreuna cu 1 lg de smantana si cu un ardei iute. Pofta mare!
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba taraneasca de vitel
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z