SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba taraneasca de gaina

Ciorba taraneasca de gaina

Ingrediente - Ciorba taraneasca de gaina


maruntaie de gaina pentru ciorba
un morcov mare
un pastarnac
jumatate de telina
o gulie
un cartof maricel
o ceapa
un borcan zarzavat pt. ciorbe
300 ml bors
o mana de fidea
un ou
sare
leustean uscat
Mod de preparare - Ciorba taraneasca de gaina
Carnea de gaina se portioneaza, se spala, apoi se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma si se pune din nou carnea la fiert in aproximativ 3 l de apa rece. Eu ama vut gaina de tzara si am lasat-o sa fiarba cam 40 de minute.
Intre timp se pregatesc legumele, se curata si se spala cu apa rece. Cartoful se taie in cuburi si se pastreaza intr-un castronel cu apa. Restul legumelor se dau pe razatoarea mare, eu le-am facut la robot.
Cand carnea a fiert se adauga legumele si putina sare. Dupa ce au fiert si legumele se adauga rosiile si borsul, apoi fideaua si se mai lasa cateva minute sa fiarba. Se potriveste gustul cu sare la final. Eu am pus rosii facute in casa, care erau si ele sarate.
Dupa ce se opreste focul, se bate oul si se toarna deasupra, amestecand cu o furculita sa formeze zdrente. Se presara leustean uscat.
 
 
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba taraneasca de gaina
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z